ALEGEREA SISTEMELOR DE PROFIL LA FERESTRE SI USI.
Inainte de a alege un profil pentru ferestre si usi ar trebui sa fie luate in consideratie dimensiunile constructiei, tipurile de deschideri, conditiile climaterice din regiune, locul instalarii.
Sisteme de profil pentru ferestre si usi sunt diferentiate dupa mai multe caracteristici, care conduc la realizarea mai multor functii.
Cei mai importanti parametri la care trebuie sa acordati atentia sunt:
-grosimea profilului (sau adancimea de montaj) cu cit e mai larg profilul, cu atat bunt mai inalte caracteristicile de izolate termica si fonica.
-grosimea peretilor exteriori, in functie de grosimea profilului exterior se diferentiaza profil de clasa A de 3mm wi profil clasa B mai mic de 3mm. Profilul din clasa B este mai accesibil, dar mai putin rigid si cu eficienta termica mai mica.
-prezenţa şi grosimea profilului armat. Armatura integrată in profil ii oferă rigiditate construcţiei şi, prin urmare, tărie şi durabilitate.
-numere de camere izolatoare, profilul PVC este impartit in interior, formind o multitudine de camere de aer.
-calitatea la garnitura de etansare pe profil. Garnitura de etanşare sau cheder termopan consta din cauciuc special foarte elastic şi rezistent, asamblat de obicei in spatiile de contact intre cercevea si toc, toc si geam termopan, care ofera etansare termica si fonica.
Cu cit numarul de camere este mai mare, cu atit mai bune sunt proprietăţile izolatoare. Pentru conditiile climaterice ale Moldovei cantitatea optima de camere izolatoare este de 4, 5 sau 6 camere.
La fel, nu uitati ca, daca nu doriti sa schimbati fereastra sau usa peste un an, pentru ca s-a ingalbenit sau a crapat, dati prioritate producatorilor europeni cu produse certificate.